Edinburgh, en historisk vakker by

Jeg hadde glemt hvor vakker selve byen var med slottet prydene på vulkantoppen, det er over 10 år siden jeg besøkte byen sist! (Faktisk hadde vi en tur i 9klasse med Frøyland ungdomskole.) Jeg reiste over for å være med på en museumskonferanse og fikk muligheten til å beundre vakre bygg og hyggelige mennesker mellom pausene og museumsbesøk. Nylig så jeg en dokumentar over oppbyggingen og utviklingen av Edinburgh, og det er flere plan med gater. Noen er synlige, andre ligger rett og slett under jorden, som var hvor det ymse av befolkningen bodde før i tiden. Et hotel jeg hadde booket meg inn på, Tailors Hall, var i en av disse eldre gatene. Det vil si, jeg fant gaten, men gikk rundt i ring i 30 min for å komme meg et plan ned! Fasinerende og litt fortvilende kom jeg endelig ned til Cowgate, som var veldig sentralt men tydeligvis et av feststrøkene med godt liv på kvelden, utenom det var det helt ok. Det var en flott tur, med et tett program, så byen må oppleves igjen! Lewis sjakkbrikkene, utstilt ved National museet i Skottland

Det er også byen hvor en finner de morsomte ting og kilt finnes i metervis. Inne på Edinburgs eneste fungerende veveri som holdt til oppe med slottet var det både butikk og vever som var i bruk. Litt som et levende museum, ganske stilig. Jeg endte opp med å kjøpe en kilt på kvelden da jeg kom, kofferten min var på avveie i Amsterdam.  Jeg var bare glad at flyet ikke fikk problemer med askeskyene, så fikk jeg heller kle meg litt turistaktig en dag. Jeg spiste litt haggis til frokosten, men det var faktisk ganske godt når det var tilberedet som små snacks på en aftensamling i the Cave. (Det var da jeg kom på Mary Kings Close fra tvdokumentaren!) Må delta på en guidet tur ned der neste gang.


4 thoughts on “Edinburgh, en historisk vakker by

  1. Eg og vil ver med te Edinburgh!! Såg veldig kjekt ut, ELSKE slottet der, ja! Kanskje neste ferie blir der?? OG viktigst av alt: keffor bygge de ikkje sånne flotte byggverk LENGER? Har du fått deg “garden”-skilt??? Typisk deg:)

    1. Haha, ja jeg lever i feil tid, jeg hadde glatt kastet mobilen i elven for en 1500-talls kjole (+tannkost og deodorant!) og levd i slottet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s