Hønsehus, drømmebur…

Hvilket bur skal en kjøpe? Stort eller lite? Jeg har tidligere skrevet om mitt drømmebur da jeg fikk tak i Chicken Coop Delux 2 (bilder på lenken) hos HK Designbur. Jeg er KJEMPE fornøyd med det buret, tror jeg må ta et lite malingstrøk i år, men det går fort. Jeg fikk nylig en henvendelse angående det buret og størrelse, for meg er det helt perfekt. Jeg har mellom 5-8, kan fint ha 10 dverghøns der og likevel har de det romslig. Det kommer litt an på størrelsen på høns en skal ha, og om de får mulighet til å gå fritt eller kun er i bur. Jeg mener så lenge en har valgt høns å ha i hagen, så bør de få komme ut litt nå og da. Noen lar gjerne hønene sine gå ute hele dagen, men de trenger litt tilsyn i forhold til løse hunder, katter, biler og faktisk litt ivrige barn. Høner kjenner igjen opptil 32 ansikter i følge forskning, så de kjenner igjen oss eiere, og løper gjerne vekk med hensyn til fremmede. Om du ikke har mulighet å ha hønene fri, så prøv å gi dem litt rom. De blir så lykkelige over å løpe og tulle litt, de vifter med vingene, får løpeanfall og elsker å gå fra en plass etter en annen på jakt etter insekter og små snegler.

Du kan faktisk få tak i en ekstra modul av en løpegård hos HK Designbur. Er du hendig så kan du selvsagt lage ett også, skreddersy et til hagen din. Her er noen bilder av den versjonen jeg har, ser ut som den har skiftet navn til Spirgaarden, og Krumgaarden løpegard, de to passer ikke sammen da, men bare for å gi en ide. Med en ekstra løpegår passer den til 12 voksne fastboende høns.

Til slutt, før bildene, ikke velg Felleskjøpet sitt lille hønsebur om det skal ubeskyttet, det råtnet etter 1 år ute under åpen himmel, beklager, men det var ikke verdt de ca.2700kr…

36100

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s